
Kadın Kökü: Anneannenin Mirası...
Göz renginizi annenizden, burnunuzu babanızdan, inatçılığınızı dedenizden veya yumuşak kalbinizi anneannenizden almış olabilirsiniz. İçinde yaşadığınız ev, sürdüğünüz araba ya da antika mobilyalarınız da onlardan size kalmış olabilir. Peki ya uykusuzluğunuz, yolunda gitmeyen kariyeriniz, toksik ilişkileriniz, sürekli çabaladığınız halde çözemediğiniz ekonomik problemleriniz, hastalıklarınız?
Ne garip değil mi: Göz rengimizi, saçımızı, boyumuzu, hatta zekamızı genetik miras olarak ailemizden aldığımızı hiçbirimiz reddedemez, ama travmaların da aile mirasında yer alabildiğini söylediğimizde çoğumuz “Acaba?” deriz.
Online atölyeleri, travmanın aktarımının nasıl olduğunu anlamak, büyük resme bakmayı öğretmek ve böylelelikle yapılan çalışmalardan daha fazla faydalanmanız için tasarladık.
“Atalardan Aktarılanlar: Anneannenin Mirası” atölyesinde, kadın kökümüze, yani anne, anneanne ve büyük annenmize bakıyoruz. Adım adım derinleşen çalışmada, onlarla buluşuyor, onlardan aldığımız mirasın neler olabileceğini anlamaya çalışıyor ve zihninizin derinliklerindeki aile resmini görüyoruz. Anneannenin Mirası çalışması, kendimizle ve köklerimizle ahenk içinde bir yaşama adım atarak, kader sandığımız zincirlerden özgürleşmemize ve bedenimizde kayıtlı kalmış anıları gün yüzüne çıkarmamıza yardımcı olacaktır.
İÇERİK:
-
Atalardan bize aktarılan travmaların nasıl oluştuğu,
-
Aile sisteminin çalışma prensipleri,
-
Kör sevgi ve kabile vicdanı kavramlarını,
-
Dişil kökümüzün önemi ve parayla ilişkisi,
-
Birçok uygulama ve iki ana meditasyon.